divendres, 12 de setembre del 2014

La fòrmula del Club Cerveser Can Navarra



La fòrmula d'autoproduir-nos la cervesa que consumim de forma privada en un Club sembla que s'albira com una bona alternativa com en el seu dia ho van ser les cooperatives de consum o els grups de consum. Cada cop més persones s'ens adrecen per informar-se de la fòrmula usada pel nostre Club i saber els pasos que cal fer per constituir-ne un de similar en un altre indret.

 La nostra filosofia ha estat sempre a les antípodes de la que regeix avui al món capitalista: la lluita ferotge en un mercat on per sobreviure has d'enfonsar a la competència. Nosaltres creïem que un altre món és posible i que per tal que es doni cal canviar la manera com ens relacionem, també econòmicament. Així, que en comptes d'amagar la nostra fòrmula, la pregonem als quatre vents amb la confiança que quan més clubs cervesers com el nostre hi hagi millor. Tal vegada ens pertoqui el mèrit de ser el primer però per res volem el mèrit de ser l'únic.

Per a tots els interessats deixem aquí els estatuts en forma de copyleft (es poden copiar citant la font) per qui els necessiti i vulgui iniciar un projecte col·lectiu com el nostre.

Així que on hauria d'haver competència i oferim col·laboració. Davant l'individualisme del "ja m'ho faig jo" nosaltres i posem la cooperació del  "fem-ho junts". I així, poc a poc, amb el nostre humil exemple mostrem als demés un camí diferent on productors i consumidors van de la mà per autoabastir-se del que necessiten o, com en el nostre cas, d'allò que dona petits plaers, que són els que fan que la vida valgui la pena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada