dissabte, 3 de desembre del 2016

Cydònia


Amb aquest nom coneixien els antics grecs la que ells anomenaven la fruita de l’amor. L’arbre estava consagrat a Afrodita, la deessa que s’ocupava d’aquests afers i els seus fruïts mai no faltaven en la primera nit de les parelles de nuvis. Molt més tard a casa nostra la vam conèixer amb el nom de codony i membrillo a la resta de les Espanyes. El codony tot i ser una fruita aspre de menjar crua té un aroma molt potent i agradable.

La idea d’aquesta cervesa és aprofitar aquesta fruita de tardor per obtenir una cervesa aromàtica i intensa que combini amb l’estil americà de les indian pale ale, que són cerveses seques,  llúpulades, amargues i de grau elevat. És l’estil cerveser que està triomfant més entre les microcerveseries independents i que té el seu orígen en les cerveses que Anglaterra enviava a les Índies i que necessitava una major presència d’alcohol i amargor per arribar en condicions òptimes després de viatjar durant mesos en les bodegues dels vaixells que conectaven la metròpoli amb les seves colònies.

Aquest any la cydònia l'hem fet amb la col·laboració de la cervesera Lo Vilot de Lleida, per oferir als socis del Club la nostra IPA de desembre, i alhora donar-la a conèixer arreu de Catalunya. La Cydònia porta llúpols autòctons frescos dels camps de Lo Vilot i també americans de primera qualitat amb gustos tropicals i florals aromatitzats amb el codony recent collit dels camps d'Almacelles. El resultat és una cervesa refrescant, molt bebible i tremendament adictiva. 




Estil: india pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap negre
Graduació alcoholica: 6,2º
Amargor: 72 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 170 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: febrer 2017
Productor: Enric,  Lot: 3/11/2016

Vota la cydònia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada