dilluns, 7 de maig del 2018

Russian imperial stout


La Imperial stout té el seu origen en la cervesa anglosaxona que es feia al segle XVIII  per exportar a la russia imperial dels tzars. Era una cervesa negra amb un gran treball de maltes destinada a les èlits dominants de la Russia pre-boltxevic, la noblesa i la cort del Tzar, que omplien els salons de ball i "les soireés" tan ben retratades per Tolstoi a Anna Karenina. La Russia imperial a la hora de fer ostentació sempre va mirar a Europa, i les cerveses fosques, profundes i alcohòliques que feien els anglesos eren les predilectes pels homes en els clubs socials de la noblesa. 

Aquest estil històric ha perdurat fins avui amb poques variacions i aquest mes li fem tribut per als socis amants de les bones cerveses negres. En nas és sent profunda i alcohòlica amb notes de xocolata, recordant els bombons alicorats. En boca apareixen prunes, nous, panses, café i xocolata, amb una gradable sensació d'escalf a la panxa. El retrogust que deixa és d'una agradable i dolça amargor.

És una cervesa per guardar, quan més temps tingui més millorarà, i treure en ocasions especials. No necessita fred. Es beu atemperada. I és ideal com a postre o copa de mitja tarda, o també, per acabar la nit.


Estil: imperial stout
Presentació: ampolla de 33cl amb tap negre
Graduació alcoholica: 9º
Amargor: 85 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 166 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum:  12-14º
Consumir preferentment abans de: 2020
Productor: Enric,  Lot: 23/3/2018

Vota la Russian imperial stout


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada